سعید احمدی پویا
  • خانه
  • وبلاگ برداشت
  • وبلاگ اشاره‌گر
  • درباره من
  • ارتباط با من
  • رزومه
  • English
  • Menu

نقدی بر فیلم سخنرانی پادشاه (The King’s Speech) | صدای تاریخی یک پادشاه بی‌صدا

بهمن 28, 1398/0 دیدگاه /در برداشت, فیلم /توسط سعید احمدی پویا

 

برخی اوقات روند پرشتاب تحولات تاریخی سبب می‌شود جزئیات مهم حوادث تاریخی در کوران حوادث گم بشود؛ جزئیاتی که با تغییر هرکدام، مسیر تحولات تاریخ تغییر می‌کرد. فیلم «سخنرانی پادشاه» به بیان یکی از این جزئیات مهم تاریخ پرداخته است. در زمانی که رایش‌سوم، آتش جنگ را شعله‌ور می‌ساخت، پادشاه انگلستان، لکنت زبان داشت و نمی‌توانست برای ملتش سخنرانی کند. در آن بازه‌ی زمانی، که هیتلر با توانایی وافرش در سخنرانی، توجه مردم دنیا را به خود جلب می‌کرد، جرج‌ششم نگران بود که این ناتوانی‌اش بر وحدت و غرور ملی مردمش خدشه وارد کند. این فیلم روایت تنهایی پادشاهی است که از اینکه پادشاهی بی‌صدا است، احساس حقارت می‌کند و در حسرت شادی‌گم‌شده‌اش، است.

 

 

فیلم، روایت ارتباط روانکاوی با نام لیونل لوگ با جرج‌ششم یا‌‌ همان دوک یورک است. لیونل که هیچ مدرک آکادمیکی ندارد، از روش‌های غیرمتداولی برای درمان پسر پادشاه‌انگلستان بهره می‌جوید. او در اولین گام، دوک را مجبور می‌کند که برای معالجه به دفترکارش بیاید؛ در گام بعد از او می‌خواهد به جای آن‌که او را با القاب متداول خطاب کند، او را برتی صدا بزند؛ این نامی‌ است که دوک را در کودکی، با آن خطاب می‌کردند. دوک دربرابر این امر مقاومت می‌کند اما لیونل بر این قضیه پافشاری می‌کند. در این مبحث، فروید یکی از مشخصه‌های اصلی روانکاوی را، چه به عنوان روش درمانی و چه به عنوان ابزار تحقیق، «مقاومت» عنوان می‌کند. او عنوان می‌کند که برخی اوقات، بخش‌ناخودآگاه ذهن بیمار در برابر یادآوری خاطرات واتفاقات، ممانعت می‌کند. برتی اسم کودکی دوک بود و در روایت فیلم شاهد هستیم که چقدر در برابر این‌گونه خطاب شدن، مقاومت می‌کند و سعی می‌کند با حملات کلامی، لیونل را سرگرم کند. لیونل بر همین اساس، بر این‌گونه خطاب کردن دوک، اصرار می‌کند. در گام‌بعد، فروید هنوان می‌کند که درمانگر باید تلاش ‌کند تا بیمار را را نسبت به تعارض‌های ناخودآگاهش که به تجربه‌های کودکی‌اش مربوط می‌شود، آگاه کند. ناخودآگاه بیمار که این فرایند را تهدیدی برای خود می‌داند، مقاومت می‌کند و حتی ممکن است از روانکاو متنفر شود و جلسات روانکاوی را تعطیل کند. لیونل به دوران کودکی دوک نقبی می‌زند و دوک مقاومت می‌کند. لیونل با بردباری بر این روش پایفشاری می‌کند تا تجربه‌های ناخوشایند کودکی دوک را کشف می‌کند. او فهمید که دوک دایه‌ای داشته است که برادر دوک را بیشتر دوست داشته‌است و دوک همواره مورد تمسخر برادرش بوده‌است. برای همین همکنون هم دوک دربرابر برادرش، لکنت زبانش بیشتر می‌شود. لیونل سعی کرد ناگفته‌های دوک را که خودش از بیانش شرم داشت، بهش بگوید. او به دوک گفت که شایسته‌تر از برادرش برای سلطنت است. این مطلب خواسته‌درونی دوک بود که در درونش با آن مبارزه می‌کند و وقتی لیونل به او این حقیقت را گفت، لیونل را ترک کرد. لیونل بر مبنای روانکاوی فروید پیش رفت تا توانست مشکل دوک را بیابد و به او کمک کند تا بر آن چیره شود.

 

 

مهم‌ترین نقطه‌ی عطف روایت فیلم، تغییر وضعیت رابطه‌ی دوک و لیونل است. وضعیت این رابطه در ابتدای روایت، بر عدم اعتماد متقابل استوار می‌شود. همسر دوک خود را به لیونل با نام دیگری معرفی می‌کند. نامی که در زمان جنگ برای در امان بودن از دشمنان، از آن استفاده می‌کرده است. لیونل وقتی متوجه این مطلب می‌شود، به آن اعتراض می‌کند و می‌گوید: «مگر من هم دشمن بودم؟» این نقطه، شروع این رابطه در روایت فیلم است. شیوه‌ی درمانی لیونل، این رابطه را گام‌به‌گام تغییر می‌دهد. فراز و فرود داستان، تحول این رابطه را پرداخت می‌کند. نقطه‌ی عطف فیلم، هنگامی است که دوک به لیونل می‌گوید: «می‌دونی لیونل تو اولین انگلیسی هستی که من واقعا باهاش حرف زدم» و لیونل پاسخ می‌دهد «دوست برای همین وقت‌ها خوب است» این رابطه تا آنجا پیش می‌رود که دوک دستور می‌دهد در مراسم تاجگذاری، لیونل در جایگاه خانواده سلطنتی بنشیند و او را خانواده‌ی خود می‌خواند. بازی کالین فرث و جفری راش در نقش دوک و پزشکش، در ساختن این رابطه بسیار تاثیرگذار است. این دو شخصیت مکمل هم هستند و در ارتباط با هم تعریف می‌شوند. کنش‌ها و واکنش‌های این دوشخصیت، ساختار دراماتیک این فیلم را شکل می‌دهند و مخاطب را با روایت همراه می‌سازد.

شخصیت لیونل مظهر قدرت و اعتمادبه‌نفس است. این اعتمادبه‌نفس تا به حدی است که با اینکه دیگر جوان نیست، در تست بازیگری شرکت می‌کند. این شخصیت در برابر دوک قرار می‌گیرد که خودش را باخته است و به توانایی‌های خودش ایمان ندارد. لیونل سعی می‌کند با کوچک انگاشتن بیماری، توانایی‌های دوک را بهش نشان بدهد. او ابتدا به دوک ثابت می‌کند که بیماری‌اش دائمی نیست و بعد به او می‌فهماند که بیماری‌اش در کنار برادرش بیشتر می‌شود و این به رخدادهای کودکی باز می‌گردد. دوک به سادگی این مسئله را نمی‌پذیرد؛ او لیونل را سرزنش می‌کند که یک شاه بی‌صدا را به یک ملت تحمیل کرده‌است، به خاطر آن‌که بیمار مشهورش را از دست ندهد! لیونل اما مرتب از دوک می‌خواهد که در ذهنش بگوید که حق دارد شنیده بشود.

 

 

داستان فیلم، واقعه‌ی تاریخی مهمی مانند جنگ را، خط فرعی روایت خود قرار می‌دهد و شکل‌گیری یک رابطه‌ی ساده‌ی دوستی را به عنوان خط‌اصلی روایت فیلم انتخاب می‌کند و تاثیر آن را بر آن خط‌فرعی داستان که‌‌ همان جنگ است، به تصویر می‌کشد. رابطه‌ای که اگر شکل نمی‌گرفت، شاید مسیر تاریخ تغییر می‌کرد. فیلم، روایت ایمان لیونل لوگ به توانایی‌هایش در کمک به دیگران است. روانکاو بی‌مدرکی که ایمان داشت می‌تواند کمک کند به سربازهایی که از جنگ بر می‌گشتند و نمی‌توانستند به خاطر تألمات جنگ سخن بگویند. او ایمان پیدا کرد که اگر به آن سربازان توانست کمک کند، امروز هم می‌تواند به فرمانده‌ی آن‌ها کمک کند تا با سخنانش، کشورش را در جنگ هدایت کند.

 

منتشر شده در در ستون “یادداشت” در صفحه‌ی ۶  روزنامه‌ی “ملت‌ما ”  مورخ 23/12/1389

اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • اشتراک در Pinterest
  • اشتراک در Linkedin
https://ahmadipouya.com/wp-content/uploads/سخنرانی-پادشاه.jpg 260 400 سعید احمدی پویا https://ahmadipouya.com/wp-content/uploads/final-logo.png سعید احمدی پویا2020-02-17 20:50:462020-03-18 21:04:00نقدی بر فیلم سخنرانی پادشاه (The King's Speech) | صدای تاریخی یک پادشاه بی‌صدا
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =

دسته‌ها

  • اشاره‌گر
    • بانکداری و پرداخت الکترونیک
    • فناوری اطلاعات
    • مدیریت کسب‌و‌کار
  • برداشت
    • تئاتر
    • فیلم
    • کتاب
  • دسته‌بندی نشده

آخرین عکس‌های اینستاگرام کسب و کاری

s.ahmadipouya

بررسی تفصیلی دغدغه‌ها و چالش‌های #شبکه_بانکی کشور در خصوص #هویت_دیجیتال و #احراز_هویت_غیرحضوری با حضور:
جناب آقای اینالویی
جناب آقای صدری
جناب آقای شاه‌گشتاسبی
و بنده
در مرکز فابا به میزبانی جناب آقای دکتر بختیاری.
از اینجا تماشا بفرمائید:
https://www.aparat.com/v/x2l3r@farhad285
@rostam_shahgoshtasbi
@bakhtiariihamed
@fabacenter
#احراز_هویت_دیجیتال
#احراز_هویت
#بانکداری_دیجیتال
در سلسله نشست‌های #احراز_هو در سلسله نشست‌های #احراز_هویت_دیجیتال به چالش‌های این موضوع در حوزه #بانکداری_الکترونیک و #تجارت_الکترونیکی خواهیم پرداخت و به صراحت  از دغدغه‌های صاحبان کسب‌وکار با رگولاتور سخن خواهیم گفت.
نشست در محیط اسکایپ برگزار می‌شود و بازپخش آن دوشنبه شب ساعت ۲۰ بر روی اینستاگرام #مرکز_فابا صورت خواهد پذیرفت.
«کوزه‌گر از کوزه شکسته آب م «کوزه‌گر از کوزه شکسته آب می‌خورد» ضرب‌المثلی است که نقل روز اهالی صنف فن‌آوری اطلاعات درباره انتخابات صنف است. سامانه انتخابات هیئت مدیره #سازمان_نظام_صنفی_رایانه‌ای (#نصر) در روز پنجشنبه 29 آبان، با چالش‌های عدیده‌ای روبرو شد و در ساعاتی از زمان مجاز اخذ رای، امکان رای‌دهی مهیا نگردید و #انتخابات تا ساعت 17روز شنبه اول آذرماه تمدید گردید. در این باره چند گزاره مهم قابل تامل می‌باشد.ادامه در:https://ahmadipouya.com/?p=1794لازم به ذکر است که  این مطلب در صفحه اول روزنامه دنیای اقتصاد امروز مورخ 1399/09/01 منتشر شده است.
این هفته در خدمت دوست خوبم، این هفته در خدمت دوست خوبم، آرش سروری عزیز @arashsoruri هستم در اینستالایو.
چهارشنبه ۵ آذر ساعت ۱۹ فراموش نکنید.
منتظرتان هستیم. با مهر
و اما مطالبه صنفی هفتم.در حوزه کاری #مشاوران #سازمان_نظام_صنفی_رایانه‌ای، چالش اطلاع‌رسانی وارتباط با اعضاء وعلاقمندان، یکی از مواردی است که دغدغه بسیاری از نمایندگان، فعالان و اعضای کمیسیون مشاوران است. ایجاد یک شبکه ارتباطی تعاملی گسترده که تمامی اعضاء حقیقی و مشاوران، بتوانند دغدغه‌های خود را مطرح کرده و از آن پاسخ بگیرند، یکی از مطالبات صنفی اعضای حقیقی و مشاوران است. اعضایی که تصور می‌کنند صدای‌شان در سازمان به گوش کسی نمی‌رسد.ادامه در:https://ahmadipouya.com/?p=1787لازم به ذکر است که این مطلب در تاریخ 1399/08/28 در سایت ماهنامه پیوست منتشر شده است.
بررسی و ارزیابی هفت چالش کبیره صنفی مشاوران و ارائه برنامه‌های پیشنهادی در خصوص چالش‌های مذکور در :
Moshaverannsr.ir
و اما #مطالبه_صنفی ششم #مشاوران #سازمان_نظام_صنفی_رایانه_ای.در حوزه کاری مشاوران، چالش ارتقاء و به‌روزرسانی دانشی مشاوران، یکی از مواردی است که دغدغه بسیاری از مشاوران است و هر مشاوری سعی می‌کند با یافتن کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی در حوزه‌های تخصصی، سطح دانش تخصصی خود را به‌روز نگه دارد. از سوی دیگر، نیاز است مشاوران بر قوانین و مقررات حوزه تخصصی خود که مرتب در حال تغییر است، مسلط باشند. تمامی این دغدغه‌ها، یک چالش ذهنی دائمی برای مشاوران ایجاد کرده است و آن هم ارتقاء سطح دانش و سواد تخصصی است.ادامه در:
https://ahmadipouya.com/?p=1778لازم به ذکر است که این مطلب در تاریخ 1399/08/25 در سایت ماهنامه پیوست منتشر شده است.
#پنجمین_مطالبه از  هفت #مطالبه_صنفی_کبیره_مشاوران!و اما #مطالبه_صنفی پنجم.در حوزه کاری مشاوران #سازمان_نظام_صنفی_رایانه‌ای ، چالش ارزش‌گذاری خدمات #مشاوران یکی از مواردی است که دغدغه بسیاری از مشاوران  است و در ابتدای مذاکرات کسب‌وکاری به جای آن که مشاوران بر تحلیل نیازمندی‌های سازمان کارفرما متمرکز شوند، عمده زمان خود را مصروف به چانه‌رنی با کارفرما و توجیه کیفیت خدمات ارائه شده به سازمان کارفرما  می‌کنند در حالی‌که در صورت وجود نظام تعرفه‌گذاری مشخص برای خدمات مشاوران، می‌توان به تمرکز یکپارچه مشاوران برای ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده، امیدوار بود .ادامه در:https://ahmadipouya.com/?p=1768لازم به ذکر است که این مطلب در تاریخ 1399/08/24 در سایت ماهنامه پیوست منتشر شده است.
‏به نظرم توی هر موقعیتی که عنان احساس، قوه خرد را در چنگ می‌گیرد، تصویری که واکنش‌ها می‌سازند، خود خود آدم‌ها است. هر آن کس که بتواند براحساسش، مهار بزند و اجازه بدهد خرد حاکم بشود، شایسته رفاقت ابدی است. آقا این آدم‌ها را طلا بگیرید که درنا هستند در این زمانه بی‌های‌وهوی لال پرست... #نصر_فراگیر #هم_آفرینی_صنفی
Follow on Instagram

آخرین عکس‌های اینستاگرام هنری

saeed_pouya

The Heart of Sky... The Heart of Sky...
Purity... Purity...
Flight of hope... Flight of hope...
The last Hope... The last Hope...
Autumn Sonata... Autumn Sonata...
Weightlessness ... Weightlessness ...
The life goes on ... The life goes on ...
#identity #identity
Uninvited Guests ... Uninvited Guests ...
Follow on Instagram

عضویت در خبرنامه

برای دریافت آخرین مطالب سایت
Loading

آخرین مطالب برداشت

  • نقدی بر نمایش آناکارنینا | دعوت به یک دوئل در نیمه‌شبآبان 21, 1399 - 8:22 ب.ظ

      «عشق‌ورزیدن کافیست، آن‌گاه همه‌چیز لذت‌بخش است.» لئو تولستوی، دفترهای خاطرات، ۱۹۱۰ عشق، پیچیده­ترین مضمون بشری است که دستمایه داستان­های بسیاری شده است. آنا کارِنینا  رمانی است از لئو تولستوی، نویسندهٔ روسی که به عشق­ورزیدن از زاویه دیگر پرداخته است. از زاویه­ای که شاید عدم تعهد و پایبندی به خانواده و خیانت معنا شود؛ عشقی […]

  • نقدی بر نمایش بالاخره این زندگی مال کیه؟ | دشواری یک «حق انتخاب»آبان 21, 1399 - 8:16 ب.ظ

      «تصمیم گرفتم زنده نمونم» چالش نمایش «بالاخره این زندگی مال کیه؟» با این دیالوگ آغاز می‌شود. هریسون، استاد دانشگاه و مجسمه سازی است که در یک سانحه رانندگی، قطع نخاع شده است و از گردن به پایین فلج شده است. او که دیگر امیدی به بهبودی کامل ندارد، تصمیم می‌گیرد روند درمانش را متوقف […]

  • نقدی بر نمایش دولیتر در دو لیتر صلح | حیف حیفآبان 21, 1399 - 8:11 ب.ظ

      حیف، حیف… این مرثیه‌ای است که بازیگران زن نمایش «دولیتر در دو لیتر صلح» با صدای بلند فریاد می‌زنند و ضجه می‌زنند. مرثیه آدم‌هایی که زیر خاک خوابیدند و آنها زنده ماندند تا تقاص خون آن‌ها را پس بگیرند. پیروزی برای آن‌ها، در ریختن خون طرف مقابل تعریف شده است و تا خون دشمن […]

© کپی رایت – سعید احمدی‌پویا

نقدی بر فیلم حوالی اتوبان | دود شدن خوشبختی در نیمه‌شب !... نقدی بر فیلم زیبا (Biutiful) | بازشدن آخرین در …...
رفتن به بالا